27 Haziran 2013 Perşembe

Otobüs, otobüs degil çile

İnsanlar... Arabası olmayan yetişkin insanların,önünü bile göremeyen ama hala gezeceğim derdinde olan yaşlı teyze ve amcaların, ehliyeti olmayan garibanların ve reşit olayım ehliyetimi de alayım bir daha adımımı atmam ben buraya diyen gençlerin şehir içinde bir yerden bir yere giderken kullandığı ulaşım aracı halk otobüsleri ... Çoğu insanın kullandığı ulaşım aracı işte biraz büyük ve rahat olsalar mesela şunun gibi:



Hele o otobüs içindeki insanlar. Otobüse binersin; arkalara doğru ilerlersin yüzlerce hayattan sıyrılıp geçersin. Yüzlerce hayat hikayesi.. Bazense vazgeçersin o otobüsü beklemekten.


Gençler arasındaki kesişmeler meşhurdur. Gözlerini serbest bırak kesişirse senindir kuralı her otobüste vardır. Otobüstesindir, birinin sana baktığını fark edersin sonra kafanı kaldırırsın gözleriniz buluşur tam siz bakışırken  kader mi denilmeli bilinmez (şişko,çantalı bir teyze yada amca) önünüze geçer ve bütün otobüs yolculuğu süresince kesişmenizi önler sonrası zaten bilindiği gibi kadere tehdit dolu bakışlar fırlatırsınız. 
Otobüse binersiniz. Boş bir yer görürsünüz, sevinirsiniz ve oturursunuz. Aradan bir kaç durak geçer. Otobüs artık kalabalıklaşmaya başlamıştır. Ayakta olan insanlar gruplaşmış ve oturan insanlara pis bakışlar atmaktadır. Sonra bir durakta yaşlı bir teyze yada amca otobüse biner. Oturanlardan birimiz kendini feda eder ve yer verir. Ayakta olan insanlar rahatlamış ve barış sağlanmış olur. İyi yolculuklar :)


Bir de otobüs şoförleri vardır. Çoğu zaman aynı güzergahta git-gel,git-gel kolay değildir tabi. Türlü türlü manyak, sorunları olan insan yani hiç kolay değildir. Şoför koltuğunun karşısındaki yolcunun bindiği kapının oraya pusu kurup şoförle dertleşen insanlar biliyorum ben. Sadece bilinsin istiyorum şoförler terapist değiller sadece bu kadar insanı kıç kadar otobüse nasıl sığdıracağım derdi olan normal insan onlar. Örneğin benim bindiğim otobüs. O otobüsün şoför hiç bir yolcunun görmediği boşlukları görüyor ve sonuç:




Ah şu metal yığını otobüslerin nedir bizlerden çektiği yahu? Otobüslerin ağzı olsa diyeceği ilk şey "İnin lan aşağı!" olurdu sanırım. 

Işınlanmayı icat etseler belki otobüslerde eğlendiğimiz kadar eğlenemeyeceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder