27 Haziran 2013 Perşembe

Öleceğiz Biz Boşuna Uğraşmayalım

İzlediğim onca dizi,film,anime vb... tür şeyden yola çıkarak diyorum ki hepsinde hemen hemen amaç aynı. 

  • İnsanı ırkını kurtar.
  • İnsanları sosyopat,hitler tarzı kişilerden kurtar.
  • Dünyayı kurtar. (Dünyada kim var? Cevap aynı: İnsanlar)
  • İnsanları birbirini öldürmesinden kurtar.
Niye kurtarıyorsunuz abi? Dedik mi kurtarın diye? Hah dedik mi?


Derdimi anlatabiliyor muyum canlarım? Hepsi aynı amaç uğruna yazılmış senaryolar. Bir kişide çıkıp dur biz dünyadaki hayvanları, uzaydaki o gezegenlerde yaşayan o minnoş uzaylıları kurtaralım demiyor. Varsa yoksa kendileri ama hakkını yememek lazım şimdi Doctor Who dizisindeki senaristin. Adam hem insanları hem uzaylıları neredeyse her şeyi korumaya kollamaya uğraşıyor. Örnek alın o adamı!


Örnek vereyim şimdi;

Supernatural
Şirin,minnoş al eve besle tarzı 2 kardeş var. İşte bunlar in,cin,hayalet,şeytan,melek, vb yaratıklar avlıyor. Neden? İnsanları ve kendilerini kurtarmak için. Çünkü bu yaratıklar çok belalı. 
Tiplerine gurban al eve besle.


Alphas
Bir grup özel güçleri olan insanlar var. Dr. Lee Rosen diye devlet ile çalışan biri bu özel güçlere sahip insanlardan kendine bir ekip kuruyor ve insanlara (yani kendilerine zarar veren) diğer özel güçleri olan insanlardan korumaya uğraşıyor. Şimdi dizi öyle bir yere geldi ki bende sonunu pek tahmin edemiyorum. Dr. Rosen mı yoksa Stanton Parish isimli Hitlere benzeyen o adam mı?


The Walking Dead 

Belki gerçek hayata yakın dizilerden biridir. Olaylar o kadar gerçeğe yakın ki. Hani dünyanın gidişatına bakıldığında başımıza gelebilitesi yüksek. Düşünsenize arkadaşlarınız peşinizden koşuyor. Ne kadar cool,havalı bir durum o öyle. Herkes sizin peşinizde falan. Şaka bir yana hepimiz boku yerdik. Hele büyük şehirde yaşayanlar hepten bittik. Lan aşağı tükürsen zombi yukarı tükürsen yine zombi. O kadar şanssızım ki ilk zombi ben olurum. Neyse diziye dönelim. Diziyi izlemeye başladığınızda hop oturup hop kalkıyorsunuz. Her yerden çıkıyor bu zombiler. Eh dünyanın neredeyse çoğunluğu zombiye dönüşüyor pek kaçacak yer yok. Ölmeleri içinde kafalarına bir şeyler saplamanız gerek. Onun için içinde yakın temas lazım. Hah hepten boku yedik yani. Zombiye dönüşecek ilk insan tiplerini sizle paylaşmaktan gurur duyuyorum;

  • Şu "popi" diye isim taktığınız ama bir boktan çakmayan insanlar ilk kişiler. Eminim ki zombiyken bile fotoğraf çekmeye uğraşırlar.
  • Şahin araba kullanıp son ses arabesk dinleyenler olacak bir sonra ki kurbanlarımız. Yani onların yok olması için ben bile gidip üzerilerine zombi atabilirim. Soyları tükensin yeter.
  • Yumurta bile kıramayan kız görünümlü kişiler. Ne bekliyorsunuz abi? Kız yumurta kıramıyorken bir de zombi mi öldürecek?
  • Hani şu çok yemek yeyip 2 adım atsa yorulup en az 10 dakika dinlenen göbekliler var ya. Hah açık hedef onlar. Bittiniz siz. Hemen spor yapın oğlum. Valla güme gidersiniz bak.
  • Hastahanedekiler. Hah siz kaç yıl okuyun,deli gibi ders çalışın,paraya para demeyin sonra elin zombisi gelsin yesin sizi.
  • Bu liste böyle uzar gider...


Yarından Sonra

Bu dizi değil film. Biraz coğrafya ile ilgili. Küresel ısınma sonucu kutuplardaki buz kütleleri erimeye başlar ve ani iklim değişikleri görülmeye başlar. Dünyanın iklimi bir anda değişmeye başlar. Asya'da yağışlı bir iklimi varken. Büyük yani örnek vermek gerekirse araba büyüklüğünde buzlar yağmaya başlar. Amerika,Meksika taraflarında hortumlar görülmeye başlar. Deniz seviyesi yükseldiği için bir çok ülke,şehir vs. sular altında kalır. Çoğu araştırmacı bizimde bu gibi iklim değişiklikleri yaşayabileceğimizi ve planlanışından daha erken başımıza gelebileceğini söylüyor.Eğer öyleyse götlere geldik. Yani bu tür felaketlerden hep meteorolojide yakını olanlar yada bu tür felaketlerde ne yapılmasını bilen insanlar kurtuluyor. Eğer öyleyse Türklerin sonu geldi bak söylüyorum. Biz iklim daha değişmeden ölürüz. Öyle insanlarız çünkü biz. Hadi haberi aldık yiyecek stoklarız sonra dayanamaz bir akşamda yeriz onları. Hah al sana felaket!


Sonuç olarak; biz Türkler bir felaket olsa ilk ölecek insanlar oluruz. Şimdi zombiler bassa Türkiyeyi eminim çoğu anne çocuğuna: "Süt içmezsen böyle salak olursun insanlara saldırırsın." örneğini verir. Ne tür manyaklarız biz? Özel güçleri olan insanlar bizi öldürmeye çalışsa ceplerine para sıkıştırır "Sen beni görmedin tamam mı? Al şunu al al hadi al. Ben aslında yoğkum. Sen şizofrensin. Ben senin hayal ürününüm." der kaçmaya uğraşırız. İlklim değişse soğuktan ölecek olsak. Annem oturur patik,kazak falan örer. Niye üşütüp hasta olmayayım diye. Allahııım!


Hatta fotoğraftaki kız gibi olurduk. "Vay amk. Ne güzelmiş bu böyle. Çok sanatsal valla. Keşke bilmemkim de burada olsaydı." der. Avaal aval bakardık yani. Hatta oturur manzarayı izlerdik. Verin elimize de bir çiğdem oh tamam.








"Boş mezar bulsan atlayacaksın " diye de bir söz vardır aramızda. Hah: Türkiye'de kocaman çukurlar olsa. Beleşmiş lan beleş topla milleti hadi hadi iyi yer kapalım. Koş koş koş.. Tarzı muhabbetler döner aynen böyle oluruz;



Teşekkürler okuduğunuz için :))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder